Velkommen til Trosverkstedet

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Kunngjøringer
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
IvarKvistum
Site Admin


Registrert: 05.04.2006
Innlegg: 154
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. april 05, 2006 17:26    Emne: Velkommen til Trosverkstedet Svar med sitat
Hei, og velkommen til Trosverkstedet, en møteplass for Tro og tvil.

Dette stedet er åpent for alle som søker flere sider ved den menneskelige tilværelsen enn dem som kan kjøpes for penger. Vi har et par regler, bare:

Alle må presentere seg på en skikkelig måte og fortelle de andre hvem de er.
Vi skal vise respekt for hva andre tror, tenker og føler.


Vi tar utgangspunkt i kristen forståelse, og så arbeider vi oss videre derfra.

Administrator og initiativtaker er Ivar Kvistum. Jeg er født i 1968 og arbeider til daglig som journalist. Jeg har bakgrunn som baptist, men akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg tror på.

Jeg har en tro, ja.

Men jeg vet ikke PÅ HVA.

Opplevelsen av å være religiøst hjemløs, tror jeg at jeg deler med svært mange. Jeg opplever at etablerte kirker og menigheter ofte er svært dårlig egnet til å håndtere de store spørsmålene som mennesker kommer med. Alt de har å by på, er ferdigfabrikerte SVAR.

De samme svarene serveres alle, uansett fasong og størrelse.

Slikt blir det tvangstrøyer av.

Min ambisjon er at Trosverkstedet kan være en del av noe større enn bare et debattforum. Noen forhenværende baptister - som meg selv - tenker at vi kan holde en samtale i gang hvis vi spinner et nettverk av interesserte mennesker som kan holde den oppe.

Jeg håper dette kan være av interesse. Kjør debatt!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
pemilRegistrert: 06.04.2006
Innlegg: 51
Bosted: Lillesand

InnleggSkrevet: lø. april 08, 2006 09:12    Emne: Truede verdier Svar med sitat
Ivar gir uttrykk for en krise, både i positiv og negativ forstand. Det negative er eksempelivs dette, at etablerte kirkesamfunn viser så stor svakhet i dette å forholde seg nye problemstillinger, at de reagerer mest med avvisning - en form for selvforsvar som i lengden kan virke selvdestruktiv,
istedet for å gi mer plass til positiv åpenhet, der en kan tenke nytt og friskt og la evangeliet komme til sitt rett på sin revolusjonerende og nyskapende måte. I positiv forstand uttrykker han ikke bare en viss skuffelse, men også en ny bevissthet om at det er muligheter, selv i dette å kjenne seg kirkelig hjemløs - men likevel fri til å se framover og ut over det, som virker så lite vitalt, både når det gjelder troens indre liv og den å leve den ut i form av et sterkt forsvar for menneskelige verdier i samfunnslivet.

Det kan minne litt om situasjonen i USA, der vi har en pågående krise, som er beskrevet av flere, bl.a. Jimmy Carter i sin "Our Endangered Values. Americas moral crisis" (Simon and Schuster, N.Y. 2005, ISBN-13:978-0-7432-8457-Cool. Han avklarer det vi kan kalle en fundamentalistisk mentalitet som ikke bare har kriserammet det religiøse liv, men som er filtrert inn i den politiske arena. Samlet utgjør det et angrep på helt grunnleggende kristne og menneskelige verdier, ikke bare i USA, men i hele USAs innflytelsesområde. Det gjelder ikke minst Irak-krigen og dens ødeleggende effekt på de folk som er bosatt der. Eller la meg sitere denne søndagsskole-læreren som nærmest bergtok oss med sin undervisning under kongressen i Birmingham sist sommer: I siste kapitel tar han et oppgjør med BUSH-USAs nåværende undergraving av de fattige lands økonomi:
"These kinds of fundamental and economic policies are not easy to explain or even to believe, and are a direct attack on American moral values, either in the political or the religious realm of life" (OEV, side 197). Ellers sagt med andre ord: Bush-administrasjonens fundamentalistiske selvhevdelse tar ingen hensyn, ikke en gang til gapet mellom fattige og rike.

Vi får feie for egen dør, og til det trengs det et åpent forum for dialog. Ivar fortjener stor takk for å sette dette i gang.
mvh
pm
_________________
Den kristne kirke er et personlig trosfellesskap med et budskap av universell betydning. Den er selvstendig i forhold til politiske myndigheter.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Kunngjøringer Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no