Eksklusjon ved manipulasjon

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Kirke og samfunn
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
IvarKvistum
Site Admin


Registrert: 05.04.2006
Innlegg: 154
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. juli 11, 2006 10:12    Emne: Eksklusjon ved manipulasjon Svar med sitat
I morgen, onsdag 12. juli, kommer landsmøtet i Det Norske Baptistsamfunn til å ekskludere - formelt, endelig - min gamle menighet Oslo 3. Baptistmenighet. Jeg sier at de kommer til å gjøre det, for det er liten grunn til å tro at man ikke oppnår det flertallet som vedtektene krever.

Årsaken leser jeg i dagens Vårt Land: Konservative baptister har bedrevet "taktisk medlemsflytting" og sørget for å fylle opp tomme kvoter av deputerte fra svake, døende menigheter.

Det tristeste ved dette er at det skjer samtdidig som DNB arbeider med å revitalisere og fornye sine kjerneverdier, hvor den demokratiske strukturen historisk sett har vært blant de mest sentrale verdiene.

Dette gis altså på båten fordi man ikke tar sjansen på å tape en fair avstemning. Trolig ligger det for mye i potten til at man tar unødige sjanser; tross alt har ganske mange varslet at man ikke kan være medlem i kirkesamfunnet dersom O3B ikke blir ekskludert.

Avstemningen blir med andre ord en demokratisk farse - omtrent som et presidentvalg i Zimbabwe.

Ivar
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: ti. juli 11, 2006 21:05    Emne: Svar med sitat
Jeg kan jo som en utenforstående spørre om hva som tydeligvis gjør det så nødvendig å bli kvitt dere - med alle midler !? Hva er det dere har gjort som er så galt? Er dere for liberale - i betydning ikke konservative nok, hvor dere søker nye (uakseptable) løsninger i forhold til det som tradisjonelt har rådd grunnen?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lars H.Registrert: 08.05.2006
Innlegg: 6

InnleggSkrevet: on. juli 12, 2006 18:26    Emne: Svar med sitat
Vi kan jo også nevne at HS nærmest også ble "kuppet".

Selvsagt er den LM i sin høyeste rett til å benytte seg av et slags flertallstyrrani, men vanlig praksis har vært å la HS gjenspeile baptistsamfunnet.

(et spørsmål kan være om slike valg skal gjøres hver enkelt på flertall, eller at alle stemmer sin kandidat, litt som i Norsk parlamentarisme.)


Sikkert ikke så interessant for deg, eller andre her, men følte for å nevne det et sted kanskje noen baptister kan finne på å stikke innom.


HS-leder var eneste kandidat, og ble valgt med 145 stemmer, og 75 blanke. Jeg er inne i historie rundt dette, men det må vel noe av den sterkeste mistillitt til en enekandidat som har vært.

Når han var eneste kandidat kan man jo fort tenke seg at en del av de 145 også hadde stemt på en kandidat av sin fløy om den hadde eksistert.

Men han ble bare valgt for et nytt år.

Sannsynligvis velges det en fløy-kandidat til HS leder neste år.


Poenget er... Det var nødvendig for O3B å ikke trekke seg da O3B var eneste mulighet for at ikke baptistsamfunnet skulle bli styrt\kuppet av en fløy, noe den nå har blitt, og sannsynligvis ikke vil overleve slik mange har påpekt.

Det funket inne, men var nødvendig for å prøve å redde baptistsamfunnet som baptistisk, og uten noe hegemoni av en fløy.


Paralellen til sørstatsbaptistene er vel nesten i dag gjort komplett.

O3B var det eneste som holdt igjen for slik fløy-overtakelse på dette tidspunktet.

De som hadde støttet O3B under forhandlingene ble nesten systematisk "straffet" i valgene i den grad de fant motkandidater.


Samtidig er som mange har nevnt, problemet ikke på noen måte blitt løst, da mange proklamerte seg selv som ytterligere "problemer".

Som en pastor sa. Ingenting forandrer seg ved at O3B ekskluderes.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
IvarKvistum
Site Admin


Registrert: 05.04.2006
Innlegg: 154
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. juli 12, 2006 19:13    Emne: Svar med sitat
Jeg synes det er grunn til å gi stor honnør til Niels Fredrik Skarre for hvordan han talte Oslo 3. Baptistmenighets sak under eksklusjonsbehandlingen. Han var velformulert, klar, godt forberedt og tydelig.

Og jeg la merke til et gjennomgående trekk som i stor grad illustrerer den grunnleggende kollisjonen: Niels Fredrik brukte mye av sin taletid på å besvare, parere og imøtegå argumentasjon

Motstanderne, derimot, ignorerte systematisk absolutt all argumentasjon som framkom i debatten. Ikke på ett eneste punkt ble noen momenter kommentert eller besvart.

Bortsett fra en gang: Det var da en representant kommenterte de høye selvmordstallene blant kristne homofile med at det er høyst forståelig at de tar livet av seg. "De kjenner antakelig at det er noe i deres liv som ikke stemmer", eller noe slikt.

Som forventet, altså: Eksklusjonstilhengerne framsto sånn sett som en regulær mobb, uten vilje (eller evne) til dialog eller reell debatt. Ingen hadde vel tatt turen fra Troms og Finnmark for å lytte til noen. De skulle jo opp igjen så fort jobben var gjort likevel.

Og dessuten, hadde disse folka begitt seg inn på en argumentasjon, ville de tapt. Det hadde holdt med eksemplene på sitatfusk og feilinformasjon underveis i debatten.

Det var mye snakk om kjærlighet og vennskap. Og jo styggere menneskesyn som ble presentert, jo større var "kjærligheten" og "omsorgen". Flere av bødlene erklærte seg til og med som "venner" av ofrene sine. Det forteller meg at disse menneskene ikke vet hva et vennskap er.

Det pekes på at menneskene, menightene og kirkesamfunnet må ha rett bibelsyn. Jeg tenker at det i høyden bare er ett kriterium. Så lenge menneskesynet er så pill råttent som det vi fikk demonstrert i dag, hjelper ikke alle bibler i verden stablet oppå hverandre helt til himmelen.

Når en sak som dette er blitt så vanvittig diger og blåst ut over alle proposjoner, er det antakelig et tegn på at bibelsynet og kristendomsforståelsen ikke er helt på plass.

Tommelfingerregelen må være: Dersom bibelsynet ditt framtvinger inhumane og regulært ondsinnede holdninger og posisjoner, er det antagelig bibelsynet og ikke bibelen det er noe i veien med.

Til air: Det som har skjedd, er sluttkapitlet - i hvert fall foreløpig - på et forsøk på å skape et intellektuelt oppegående, kristenhumanistisk alternativ i norsk frikirkelighet. Det ble altså knust av en framvoksende fundamentalisme. Trenger du detaljer, sjekk kristenpressen.

Ivar
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Kirke og samfunn Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no