Hva foretar Gud seg?
Gå til side Forrige  1, 2, 3
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Eksistens
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 12:54    Emne: Svar med sitat
Takk for responsen.
Ja det er mye å undre seg over. Og mye kan gjøre en undrende og/eller betenkt. Jfr det som skjer i Livets Ord i Bergen for ikke å snakke om det Brennpunkt viste her forleden. Men når det gjelder Einar Lundby, så er nok han noe for seg i positiv bemerkelse. Men hvorfor noen har slike åpne kanaler til Gud fremfor andre, kan man saktens lure på.

Bønn er også et ømtålelig tema. Be, så skal du få. Hva da? Og her er det stor forskjell på de som nærmest daglig vasser i bønnhørelse (ifølge dem selv) og de som opplever seg forbigått i taushet.

Selv regner jeg med at naturvitenskapen jobber med å få fakta på bordet og således jobber for at sannheten skal frem - og at all sannhet er av Gud.

Å elske sine fiender - er det langt frem til, regner jeg med. Å elske sin neste som seg selv, er ikke lite bare det. (Men ikke alle elsker seg selv så høyt at det gjør noe..)

Hvilket genialt budskap i evangeliene var det du tenkte på?

Hilsen air
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Audun LøvdahlRegistrert: 15.04.2006
Innlegg: 10

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 13:32    Emne: Svar med sitat
...

Sist endret av Audun Løvdahl lø. nov. 03, 2012 16:57, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 18:11    Emne: Svar med sitat
Guds godhet skal man vel ikke stille spørsmål om, men i GT kan man av og til lure på Guds godhet - feks når syndfloden utrydder alt som er - stort som smått - med unntak av 8 utvalgte. De 8 kunne sikkert prise Gud for hans godhet, men hva med de alle de andre?

Ja, de finnes masse nevroser, angst og komplekser som kan være skadelig for et godt selvbilde /en god selvfølelse (hva nå forskjellen på dette er). Dette kan kanskje sies å være resultater av syndefallet, som avvik fra det perfekte, hvor alt er såre godt. Men den rene idyll finnes ikke mer - om den noen gang har eksistert..?

Ja, det er skummelt at det er religiøse overtoner over den maktpolitikk både enkelte statsledere og pastorer står for. Når det gjelder Bush - så får han visstnok ikke støtte av sitt eget kirkesamfunn - metodistene.

Ja, å elske sine fiender er storslagent. Men jeg er glad at ikke alle la seg på den linjen overfor Hitler - for han uttnyttet slik svakhet så fort han fikk anledningen.

air
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Ragnhild SchankeRegistrert: 07.04.2006
Innlegg: 26

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 21:16    Emne: Svar med sitat
Hva menes med fiendekjærligheten? En ting er egne fiender. Men hva med de svakes fiender? Hva med de som forfølger de marginaliserte? Etc.

Nå finnes der en ny freds-orientert tolkning av Bergprekenen, forfattet av baptisten Glen Stassen, professor i etikk ved Fuller. Han viser at Bergprekenen kan leses og nytolkes slik at teksten gir mening og fungerer ekte fredsskapende ,- ikke sentimentalt og fordummende.

Å ønske det beste for et menneske bety ikke at man gir det rom og anledning til å ødelegge, men at man ønsker, ber om og velsigner med håp om innsikt og ansvarlighet. Kun det som Gud vil er ekte velsignelse.


MVH Ragnhild
_________________
Det gjelder å se på ordene! Man må lære seg å se når de sier noe og når de bare dekker over noe annet.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 23:37    Emne: Svar med sitat
Til Audun.
Når du skriver:
Sitat:
Psykologisk vitenskap sier også noe om dette. Naturvitenskap er det vi undersøker i den verden vi er en del av. Det har dog blitt sagt om vitenskap at den ikke kommer med absolutte sannheter, men avkrefter visse usannheter. Man kommer aldri lengre enn sannsynlighet, hvis vi først skal diskutere Sannhet med stor S og vitenskap


Jeg har egentlig fint lite greie på naturvitenskap, men jeg stusser litt over det du her sier om at den bare kan avkrefte usannheter, ikke konkludere med sannheter. Når jeg ser naturprogrammer på TV, så har noen av disse - på Discovery m.fl. - gitt innsyn i hvordan det var her på jorden på forskjellige steder for feks 200, 100, 50 eller 20 millioner år siden. Da er det ikke avkrefting som bedrives , men presentasjon av hvordan det virkleig var, så langt man kjenner til. Man vet ganske mye om dinosaurenes liv, om forskjellige istider, om kontinentenes vandring, om svært gamle og ikke fullt så gamle fjellkjeder osv.

Om ikke dette er sannheter med stor S, så er det fakta slik naturvitenskapen konkluderer med så langt man nå kjenner til dette. Derfor er jeg villig til å basere meg på dette som faktiske kunnskaper om hvordan forholdene var - og er - rundt omkring i naturen. Eller at sannsynligheten for at dette er "sant" er meget stor, for å anvende det uttrykket i det ovenfornevnte.

Derfor finner jeg ingen grunn til å nedvurdere eller mistenkeliggjøre det som naturvitenskapen har å komme med basert på de observasjoner og data som den rår over - noe fundamentalister på sin side ynder å gjøre. Men det var kanskje heller ikke det du ville frem til?

air
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  
Til toppen!
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: to. april 27, 2006 23:43    Emne: Svar med sitat
.

Til Ragnhild.
Dette kjenner jeg heller ikke til. Derfor er jeg usikker hvilke konsekvenser dette feks skulle ha overfor Hitler, som jeg var inne på. Gir det rom for aktiv motstand mot ham og hans regime utfra den skade han var i stand til å påføre de svake - sivilbefolkningen generelt og jøder spesielt - på den tid?

air
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Audun LøvdahlRegistrert: 15.04.2006
Innlegg: 10

InnleggSkrevet: fr. april 28, 2006 10:07    Emne: Svar med sitat
Confused

Sist endret av Audun Løvdahl lø. nov. 03, 2012 16:57, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: fr. april 28, 2006 19:31    Emne: Svar med sitat
Nå er det vel nokså sjelden at vitenskap og ateisme går hånd i hånd(?) Vitenskapen er vel helst nøytral på dette punktet. Dens oppgave er å observere og analysere og komme med de funn og resultater de har på sine respektive spesialområder - geologi, paleontologi, marinbiologi.. og hva det nå heter.

Jeg har selv kastet bort tid med å diskutere med folk som insisterer på at jorden bare 6000 år gammel og som blankt avviser at jorden er flere milliarder år gammel, fordi de baserer hele sin "viten" på ættetavlene i 1 Mos. De har gjerne også en eller annen kvasivitenskap å vise til for å underbygge sitt syn. Det er da det blir så feil, når kreasjonistisk juks og fanteri blir resultatet av en forblindet tro.

Men selv om en vitenskapsmann er ateist, betyr det ikke at det han feks sier om dinosaurene er feil av den grunn.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
airRegistrert: 08.04.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: sø. april 30, 2006 10:36    Emne: Svar med sitat
En kommentar til denne meningsutvekslingen med nettpresten, som kanskje andre vil supplere?

Det slår meg tydelig at også teologer er i utvikling. Villle en tilsvarende person (da naturligvis ingen "nettprest") ha sagt det samme, for eksempel på 1800-tallet, 1700-tallet osv.?

For det første er det en langt mer avslappet holdning til naturlige kosmiske, astronomiske og forhistoriske fenomener enn hva som var vanlig tidligere, hvor man tviholdt på vedtatte sannheter om opprinnelse osv, ofte i kombinasjon med markerte og irritable mishagsytringer rettet mot naturvitenskapsfolk og andre.

For det andre, og delvis som en følge av det første, er det en mye mindre fundamentalistisk profil, med en reflektert og langt på vei ydmyk konsesjon til (det banale faktum) at vår erkjennelse er begrenset.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Eksistens Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Gå til side Forrige  1, 2, 3
Side 3 av 3

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no